Informatie

Mogelijkheden voor schuldhulp

Het kan overkomen dat uw financiële situatie een onverwachte wending heeft gekregen. Vaak staan dit soort incidenten niet op zichzelf en heeft het te maken met mismanagement van de financiële situatie. Het is van groot belang dat u zo snel mogelijk aan de bel trekt als het financieel steeds zwaarder wordt. Gelukkig hoeft u er niet alleen voor te staan. Samen met een schuldhulp instantie kunt u uw financiële situatie weer onder controle kan krijgen. Hoe uitzichtloos deze ook lijkt.

Naast uw gemeente bieden de volgende instanties ook verschillende vormen van hulp aan:

Schuldenwijzer.nl
Op het platform Schuldenwijzer kunt u in één overzicht alle actuele informatie vinden over uw schulden. Het platform biedt inzicht in het Digitaal Beslagregister (DBR) daar worden alle (door deurwaarders gelegde) beslagen op periodieke inkomstenverhoudingen (arbeidsverhoudingen, uitkeringen, toeslagen en pensioenen) geregistreerd. 

Het juridisch loket
Het Juridisch Loket geeft gratis juridisch advies, via de website wordt u geholpen met informatie, tips en voorbeeldbrieven. Wij kunnen u ook persoonlijk advies geven.

Het Nibud
Het Nibud is een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over financiën van huishoudens.

Zelfjeschuldenregelen.nl
De website zelfjeschuldenregelen.nl is er om mensen met beginnende financiële problemen te helpen een oplossing uit te werken. Met de invultool maakt u zelf en realistisch aflosplan.

0800-8115 
Het telefoonnummer 0800-8115 is landelijk gratis en anoniem te bereiken voor mensen met geldzorgen. Medewerkers van 0800-8115 denken mee en brengen mensen met geldzorgen in contact met lokale hulp.